Bike2Business

Bike2Business ontwerpt en ontwikkelt fietsen voor bedrijven en overheden.

  • 85 jaar ervaring in de sector
  • eigen research en ontwikkeling
  • eigen assemblage en lakkerij

maken Bike2Business een betrouwbare partner die snel en flexibel kan inspelen op  de vraag en noden van bedrijven en overheden.

Via ons is het zowel mogelijk om fietsen "à la carte’’ samen te stellen als groepsaankopen uit ons standaard gamma.

bpost1 copy.jpg

Waarom een bedrijfsfiets?

Meer en meer bedrijven willen investeren in groene energie en duurzame mobiliteit. Hierdoor beginnen meer en meer firma’s zich te informeren welke mogelijkheden er op dit vlak zijn en hoe zij hun personeelsleden op dit vlak kunnen ondersteunen.

Enerzijds zoekt men een aantrekkelijk alternatief voor duurdere bedrijfswagens. Anderzijds proberen bedrijven hun werknemers aan te sporen gezonder te gaan leven. Dit brengt hen dan ook snel bij een bedrijfsfiets.

Fiscaal intresssant

De aankoop van een bedrijfsfiets is bovendien fiscaal heel interessant. Sinds een aantal jaren geniet de gebruiker een belastingvrijstelling. Dit heeft betrekking op het voordeel dat voortvloeit uit de terbeschikkingstelling van de fiets. Deze moet wel gebruikt worden voor het woon / werkverkeer. De werkgever kan bepaalde kosten bij de aankoop van bedrijfsfietsen voor 120% aftrekken. 

Kilometervergoeding

Ook de kilometervergoeding voor de werknemer kan oplopen tot €0,22 per gefietste kilometer, deze is zelfs cumuleerbaar met het gebruik van een bedrijfswagen.

Een belangrijk gegeven is ook dat de bedrijfsfiets niet aanschouwd wordt als een voordeel in natura.

colruyt.jpg

Andere voordelen

Andere voordelen om met de fiets naar het werk te gaan zijn ongetwijfeld:

1. Fietsen is gewoonweg goedkoper (stijgende brandstofprijzen, onderhoud van de wagen, verzekering, taksken….)

2. Je dagelijkse portie sport/ontspanning. Iedere dag met de fiets naar het werk is niet alleen goed voor je gezondheid maar geeft je ook meer energie.

3. Minder verzuim en fittere werknemers. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die de fiets gebruiken voor het woon / werkverkeer minder geneigd zijn zich ziek te melden, fitter op het werk verschijnen en mentaal beter voor de dag komen.

4. Zeg ‘’Nee’’ tegen files. Voor heel wat mensen onder ons is het dagelijkse kost en zorgen files voor stresserende toestanden. Mensen geraken overspannen! In vele gevallen gaan kleine verplaatsingen van en naar het werk ook sneller per fiets.

5. Denk aan het milieu. Het spreekt voor zich dat wanneer we de fiets gebruiken ons milieu sparen en ons steentje bijdragen tegen de alsmaar toenemende vervuiling.